Pitlochry, Skottland 20/5

Upplev Pitlochry - en av Skottlands mysigaste byar!

Antal dagar: 5    Avresa: 20/5 2018 

Här har man allt man kan begära av ett semestermål; romantik och dimhöljda berg, vänliga och tillmötesgående människor, fascinerande kultur, historia och en otrolig natur! Vi bor i Pitlochry som är känt för sin blomsterprakt och en perfekt utgångspunkt för våra utflykter i vacker natur till slott och whiskydestillerier.

Dag för dag program
 
Söndag
Flyg från Arlanda. Buss finns från Härnösand kl. 00.05, Timrå kl. 00.30, Sundsvall kl. 00.40, Gnarp kl. 01.10, Hudiksvall kl. 01.55, Söderhamn kl. 02.35, Gävle Bro kl. 03.35, Uppsala kl. 04.35 till Arlanda. Incheckning och tid för fika. Flyg med Norwegian kl 07.55, terminal 5, direkt till Edinburgh med ankomst kl 09.10, lokal tid. Här möter vår svenska guide och en skotsk buss. Vi börjar med en guidad rundtur i Skottlands huvudstad Edinburgh. Därefter egen tid för lunch och shopping. Sedan åker vi en dryg timme till ”vår” by Pitlochry.

Måndag
I dag åker vi längs natursköna vägar, kantade av bok och ekskog, följer Loch Tay via Killin till Sterling där vi besöker Stirling Castle med sin vackra utsikt och spännande historia. I Stirling får vi egen tid för shopping och lunch. Vi besöker även ett whiskydestelleri, det kända Glenturret där Famous Grouse tillverkas. På vägen tillbaka till hotellet njuter vi av den vackra naturen. De som vill äter gemensam middag på någon trevlig restaurang i Pitlochry. I kväll hålls Highland Nights med skotsk musik och danser, det inleds med en marsch genom byn med start från vårt hotell med säckpipeblåsare i alla åldrar till idrottsplatsen. Entrén till föreställningen på idrottsplatsen är sex pund.

Tisdag
Bussen tar oss i dag upp till Högländerna med sina mjuka berg. Via Inverness följer vi Caledonian Canal till Loch Ness, känt för sitt sjöodjur, Vi besöker Ourquart Castle, där ett besök på biografen rekommenderas. Dagens lunch intar vi vid slussarna i Fort August. Ben Nevis, Skottlands högsta berg, ser vi på vägen hem till hotellet.

Onsdag
I dag stannar vi ”hemma” och gör egna upptäckter i byn med dess omgivningar. Kanske besöker vi byns eget whiskydestelleri eller tar oss några kilometer till Skottlands minsta destelleri Edradour. Ta en promenad längs laxtrappan, promenera runt i byn och beundra alla vackra trädgårdar, shoppa i butikerna längs huvudgatan. De som vill bokar en förmiddagstur med buss och guide till Queenswiev med Skottlands finaste vy, ser Killikrankie, en vacker plats med en spännande historia samt ett besök på Blair Castle.

Torsdag
Avresa mot Edinburghs flygplats. Vårt flyg avgår kl 10.30 och landar på Arlanda kl 13.45. Buss avgår från Arlanda med ankomst till Uppsala ca kl 15.00, Gävle Bro ca. kl. 16.00 (rast), Söderhamn ca. kl. 17.45, Hudiksvall ca. kl. 18.20, Gnarp ca. kl. 18.55, Sundsvall ca. kl. 19.35, Timrå ca. kl. 19.45 och Härnösand ca. kl. 20.05.
    
Pris 7.995 kr/person
     
Allt detta ingår:
 • Busstransfer till/från Arlanda.
 • Flygresa med Norwegian Arlanda-Edinburgh tur och retur
 • Fyra övernattningar, del i dubbelrum
 • Frukost
 • Bussresa i Skottland enligt program
 • Entréer
 • Svensktalande guide
 • Flyg- och vägskatter

Tillkommer:

 • Avbeställningsskydd
 • Tilläggsförsäkring
 • Enkelrumstillägg 1.900 kr
 • Halvdagstur onsdag 395 kr

Rabatt 200 kr vid påstigning Arlanda.

Teknisk arrangör: Reseshopen

 

Highlands