Matresa London 28/9

Westminster Bridge

Ät dig genom London - En matresa för alla!

Antal dagar: 5   Avresa: 28/9 2017   Hemkomst: 2/10 2017

London har maten och vi erbjuder dig hjälpen att hitta den!

London - ett matparadis! Njae, tänker du direkt, inte är väl engelsmännen kända för sin mat? Historiskt sett har engelsmännen inte varit kända gastronomer men det har förändrats väldigt mycket. London har idag ett fantastiskt utbud av både traditionella och trendiga restauranger. Dessutom finns här flera spännande matmarknader där du kan smaka på både lokal engelsk mat och mycket spännande från andra länder.

Ät dig genom London - är en resa där vi tillsammans under några hektiska dagar äter oss igenom så mycket vi hinner, i en liten del av stadens enorma utbud. Vi tar vi oss runt i London till fots, med turistbuss, tunnelbana och dubbeldäckare. Vi upptäcker London som en riktig Londonbo. I samarbete med BIG Travel.

Vår egen svensktalande guide, Mark Edwards, har en lång erfarenhet av London. Mark är född i Brighton, uppvuxen i Malmö och har bott och arbetat i London som reseledare under flera år. Mark är halvengelsman, anglofil och älskar London. Han har på senare år gjort intressanta upptäckter i Londons matdistrikt och kommer att bidra med många upplevelser och tips.

Ät dig genom London - en blandning av restauranger och Street Food. Resan erbjuder intressanta smakupplevelser från det riktiga London. Detta är en resa för dig som vill uppleva the real deal i London och som inte är intresserad av att jaga stjärnor.

Under resan får du också egen tid så att du kan shoppa med dig allt du vill ta med hem. Som en extra service får du ta med dig hela 2 incheckade bagage a 20 kg per person! Ät dig genom London - är en resa som varar länge, långt efter att du kommit hem om du tar med dig smakerna hem!

Dag för dag program

Dag 1
Vi anländer till London och tar oss med busstransfer via vårt hotell till vårt första matstopp där vi äter lunch tillsammans. Lunchen serveras på en gedigen hamburgerrestaurang i ett av Londons mysigaste kvarter. Efter lunchen tar vi en promenad och bekantar oss med det vibrerande gatulivet i Soho. På kvällen samlas vi på hotellet och promenerar till kvällens middagsrestaurang. På kvällsmenyn står mat i mängder med cypriotiskt tema. Det blir en helt unik upplevelse och vi lovar att du inte är hungrig igen på många timmar (L,M).

Dag 2
Idag startar vi på förmiddagen och åker tunnelbana till en av Londons mest spännande matmarknader. Vi visar några av de bästa tipsen och efter det väljer du lunch på egen hand. Eftermiddagen är fri för mer utforskning av matmarknaden eller kanske lite annan shopping?

Tidig kväll samlas vi på hotellet för en guidad tur till fots i Ladbroke Grove. Under två timmar får vi en helt unik tur av en lokal, rolig och engagerad engelsk guide som kan alla udda och intressanta detaljer om området. Långt innan Hugh Grants filmer gjorde Notting Hill och den blå dörren kända var det ett livligt område med en spännande historia. Du får höra om den bohemiska eran på 50-talet, den mångkulturella blandningen av västindiska och irländska invandrare, den inhemska arbetarklassen Notting Dale, unika artister, musiker och författare, Notting Hill karnevalen, 70-talets punkrörelse och mycket mer.

Turen avslutas, för den som vill, med en äkta Fish N’ Chips. För dig som vill uppleva Fish N’ Chips på riktigt är detta ett måste! Om fisk inte är något för dig är kvällen fri för egna matupptäckter. (F).

Dag 3
Idag ger vi oss ut på ett heldagsäventyr. Vi startar på förmiddagen med tunnelbana och besöker två nya matmarknader. Vid lunch befinner vi oss på ett populärt Street Food område där du själv väljer din lunch eller väljer ett av våra beprövade tips! På eftermiddagen blir det mer matmarknad på schemat.

Fram emot kvällen tar vi oss med egen buss till södra London där vi äter middag tillsammans. Det blir en annorlunda upplevelse, vi sitter spartanskt utomhus, äter utegrillad hamburgare och för dig som gillar öl finns möjlighet att skölja ner hamburgaren med en lokal öl bryggd på plats. Kan det vara Londons bästa hamburgare? (F,M)

Marks matresa London Matmarknad i London London cab

Dag 4
Idag startar vi på förmiddagen och beger oss till Londons östra delar. Vi tar oss dit med dubbeldäckare och ser flera av Londons mest kända sevärdheter från bussfönstret. Östra London är ett livligt mångkulturellt område med alternativa shoppingmöjligheter, livlig gatukonst och spännande mat. Här utforskar vi ännu en matmarknad med inspirerande smaker och läckerheter. I slutet av marknaden kommer vi till ett av de mest populära snack-ställena. Det blir en äkta Londonupplevelse! Här har du möjlighet att köa länge, bli utskälld, tillrättavisad vid beställning och till slut få en av marknadens bästa smakupplevelser. Lite som Londons egen Soup-upplevelse från Seinfeld.

På kvällen äter vi en klassisk engelsk söndagsmiddag, "Sunday Roast" på en traditionell Londonrestaurang. Middagen blir en komplett avslutning för vår matresa (F,M).

Dag 5
Idag är det dags för hemfärd. Vi äter frukost på hotellet i lugn och ro, därefter tar vi oss till Gatwick med busstransfer. (F)

Mer om hotellet
Lancaster Hall är ett välskött mellanklasshotell beläget på en lugn gata nära Paddington Station och Hyde Park. Här bor du i ljusa rum med dusch och toalett. Gratis Wi-Fi och te- och kaffefaciliteter i alla rum. Kontinental frukostbuffé. Inom kort gångavavstånd finns tunnelbana (Lancaster Gate och Paddington).

Prisuppgifter - pris fr. 8.990 kr/person

Allt detta ingår:

Flyg Köpenhamn/Stockholm - London Gatwick (avresa från Göteborg mot tillägg)
Transfer från och till flygplats i London
4 nätter del i dubbelrum på trestjärniga Lancaster Hall inklusive frukost
BIG Travels svensktalande reseledare följer med på hela resan
2 incheckade väskor à 20 kg per person
Besök på flera matmarknader
Unik guidad tur med lokal engelsk guide i Ladbroke Grove och Notting Hill
Tre middagar exkl. måltidsdryck och en lunch exkl. måltidsdryck
Alla transporter enligt program
Flygskatter

Tillkommer:
Enkelrum: 1.700 kr - Drycker - Avbeställningsskydd och reseförsäkring

Flygtider
Köpenhamn - London Gatwick
D8 2901 28 sep kl. 09.50-10.45

London Gatwick - Köpenhamn
D8 2906 2 okt kl. 13.35-16.25

Stockholm - London Gatwick
D8 2849 28 sep kl. 07.05-08.40

London Gatwick - Stockholm
D8 2856 2 okt kl. 17.00-20.20

Minimum/maximalt antal för att resan ska genomföras är 20 deltagare.

ty