Lyxkryssning från Hongkong

Lyxkryssning med L Austral

Lyxkryssa från Hongkong längs Vietnams storslagna kust

Antal dagar: 9    Avresa: 19/10 2017    Hemkomst: 28/10 2017

Följ med på en kryssning ombord L’Austral i Sydostasien - en oförglömlig upplevelse! Fartyget är ett litet och luxuöst skepp som ger känslan av en privat mega-yacht, med en intim och familjär atmosfär. Här är servicen i världsklass. Kvaliteten på gastronomin, liksom övrigt utbud, är fenomenal! Du kastar loss i Hongkong, med sitt myller av aktivitet och fortsätter till det pulserande Hanoi. Upplev saltstänk på däck i ljummen havsbris när du fortsätter längs Vietnams storslagna kuststräcka med flera stopp. Resan avslutas i Ho Chi Minh City, landets största stad som har gjort kännbara avtryck i vår närhistoria. 
 
Gästtalare ombord är Jim Laurie, välkänd och omtyckt nyhetskorrespondent från de amerikanska tv-stationerna ABC och NBC. Han är en högaktad och prisbelönad föreläsare som bevittnade Saigons fall till Nordvietnam i april 1975. Jim Laurie håller under resans gång intressanta föreläsningar och reflektioner över de amerikanska striderna i Vietnamkriget.

Hamnar under kryssningen: 
Hongkong - till havs - Hanoi (Haiphong) - Ha Long Bay - till havs - Hue/Hai Van Pass - Hoi An (Da Nang) - till havs - Ho Chi Minh City (Saigon) - avstigning

Hanoi - Vietnam

Från Hongkong till Vietnams storslagna kustremsa

När fartyget kryssar ut i kvällningen från Hongkongs spektakulära hamn får du en fantastisk vy från däck över denna magnifika stad, med en djungel av höghus och neonskyltar. Den brittiska kolonin som lämnades åter till Kina 1997 sjuder som alltid av liv och rörelse, en metropolitisk blandkultur av kinesiskt och brittiskt. Färden går söderut genom det mytomspunna Sydkinesiska havet mot handplockade hamnar i Vietnam. Sydostasien bör anses vara en av de mest berikande och exotiska delarna av vår jord.

Risfält Vietnam Marknad i Vietnam

Vidsträckta risfält, livliga hamnar där flatbottnade träbåtar trängs, majestätiska koloniala herrgårdar, marknader med vietnamesiska hantverkare som utövar sin konst enligt gamla traditioner; landet har mycket att erbjuda som upplevs genuint och fascinerande.

Tillbringa en hel dag på upptäcktsfärd genom Hanoi, Vietnams kulturellt mångfaldiga huvudstad. Staden har en intressant blandning av asiatiskt och franskt arv. 

Ha Long Bay - Vietnam

Segla genom stålblått hav med traditionell djonk bredvid kalkstensformationer och öar, förbi tropiskt frodig skog i majestätiska Ha Long Bay. Promenera genom forten i den förbjudna purpurstaden i ett tidigare imperialistiskt Hue. Njut av vidunderlig havsutsikt från det berömda Hai Van-passets serpentinvägar.

Forntida Hoi An har en livlig marknad vid floden och ett mer utsmyckat och färgglatt folkets hus än det i Hoi An är svårfunnet, Fujian Assembly Hall - en spektakulär sevärdhet som med all rätt pryder UNESCO:s världsarvslista.

Resan avslutas i Vietnams största stad, det gigantiska Ho Chi Minh, som tidigare kallades Saigon.

L Austral - lyxkryssare L Austral hytt

Fartyget L' Austral

Franskflaggade L’Austral från rederiet Ponant tillhör den nya generationen av femstjärniga, intima skepp med enbart 110 passagerarhytter och sviter. Fartyget har en sofistikerad fransk touch i stil och detaljer. Utsökta val av viner serveras till lunch och middag. Kostnadsfritt wifi finns ombord.

De eleganta hytterna är luftkonditionerade och de flesta har egen balkong. Privat wc och dusch. I hytten finns en minibar med kostnadsfria drycker och mjuka morgonrockar med tofflor. Det finns två separata sängar som kan göras om till en dubbelsäng av queen-storlek. Platt-tv, kassaskåp, klädskåp och skrivbord. Gästen styr själv över klimatanläggningen. Internationellt och lokalt kök serveras varje kväll från en gedigen fyrarättersmeny i den rymliga och stilfulla matsalen Le Coromandel. Önskar man något mer avspänt finns Le Rodrigues under öppen himmel eller 24h rumsservice. Kontinental frukost, alternativt frukostbuffé, retar smaklökarna redan i gryningen och till lunch finns en fantastisk buffé. Afternoon Tea dukas fram under eftermiddagen.  

De allmänna loungerna inbjuder till samtal och samvaro med panoramautsikt och kvällsunderhållning. Här finns gott om plats för alla gäster. En vidunderlig teater varvar föreläsningar med film och kultur. Soldäcket med poolerna har en trevlig bar under öppen himmel och här kan man sjunka ned i en solstol, förströ sig med en bok och njuta av semester. Ombord L’Austral finns något för alla. Om medresenären tar en sväng till gymmet slappnar du av med hamam i det turkiska badet. Önskar du uppsöka biblioteket passar ditt sällskap på att boka in en massage. När fartyget gått i hamn ges mycket tid till att uppleva natur och kultur på torra land. Fartyget har en mottagning med läkare och sjuksköterska. I övrigt ges exceptionell service från uppmärksam och engelsktalande personal ombord. 

Lätt sjösjuk? Avancerat framdrivningssystem och stabilisatorer ger en mjuk, tyst och behaglig kryssning. Eftersom skeppet är energisnålt och skyddar marinlivets ekosystem har man fått den stolta utmärkelsen ’Clean Ship’, någon som är ovanligt bland kryssningsfartyg.
 
Lägg till ett startpaket och/eller ett minnesvärt avslutningspaket! Erbjudandet gäller 3 dagar före kryssningen i Hongkong eller 3 dagar
efter kryssningen för ett besök till Ankor Wat. 

Hongkong

Hongkong

Kontrasternas stad där väst och öst möts med förr och nu! Kinesiska djonker blandas med oceankryssare nere i hamnen och runt bukten och upp mot de gröna kullarna reser sig skyskrapor mot himlen. De äldre delarna av staden med matmarknader och små butiker längs smala gränder ligger på Hongkongön. Ta en kort färjetur från Star Ferry Terminal till fastlandet där Kowloon erbjuder ändlös shopping; breda Nathan Road, Temple Street Night Market och Ladies’ Market.  
 
Kom med på en sampan-utflykt genom Aberdeens hamn. Sampan är en bred kanotliknande träbåt med flat botten. Turen avslutas med lunch på en av de berömda restaurangbåtarna. Uppför den branta sluttningen till Victoria Peak går en röd bergbana sedan 120 år tillbaka. Utsikten från toppen över moderna Hongkong är imponerande. Boendet i Hongkong är på det femstjärniga Kowloon Shangri-La Hotel med idealiskt läge och förstklassig lyx. 

Angkor Wat - Kambodja

Angkor Wat (Kambodja) 

De magnifika templen och skulpturerna från 1100-talet i Angkor, centrum för khmerernas välde och vår jords främsta sevärdheter på UNESCO:s världsarvslista finns gömda i Kambodjas frodiga djungel. Tempelområdet som ligger i Kambodjas norra provins Siem Reap har världens största religiösa monument. Här ber inte skogens lianer och rötter om ursäkt när de slingrar sig fram över antika lämningar. 

Innan du lämnar Ho Chi Minh besöker du Cu Chis imponerande tunnelsystem som användes av Viet Cong under Vietnam-kriget. Färden går sedan vidare med flyg mot Kambodja. Du besöker ikoniska Angkor Wat-templet samt många fler historiska måsten såsom Angkor Thom, den befästa staden och ruinerna från tempelberget Baphuon. Låt dig fascineras av det förlorade templet Ta Prohm, ett buddistiskt monument som är närapå övervuxet av fikon, banyan och kapockträd. Du missar inte heller det rosa sandstenstemplet Banteay Srei, känd för fantastiska sniderier och för de miniatyrliknande byggnaderna. 

Boendet i Siem Reaps gamla franska kvarter är under tre nätter på femstjärniga Star Raffles Grand Hotel D’Angkor. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BOKA DIN KRYSSNING 

Allt detta ingår:

 • Flyg från Arlanda med Finnair till Hongkong. Hemresa från Ho Chi Minh
 • Delad tvåbäddshytt inklusive dusch och wc 
 • En utvald utfärd vid varje stopp
 • All dryck, icke-alkohol liksom alkoholhaltig
 • Flaskvatten i hytten och på utfärderna. 
 • Samtliga måltider ombord
 • Underhållning, föreläsningar och rumsbetjäning
 • Dricks
 • Hamnavgifter

Balkonghytt fr. 69.550 kr/person
(räntefritt 5.841 kr /månad*)

Tillkommer:

 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring

*Delbetala räntefritt upp till 12 månader med Resecitykortet, köpavgift på 295 kr tillkommer
per köp.

Ring eller maila oss för din bokning!