BIG SUN Kreta

BIG SUN Kreta

Boka BIG SUN Kreta hos Resecity!

BIG SUN är handplockade favoritresor för dig som vill ha unika upplevelser med rikt innehåll till fantastiska priser! Vi har valt ut Kreta, ett av våra mest populära resmål och erbjuder dig nu tre unika BIG SUN paket. Allt du behöver göra är att välja det paket som passar dig bäst!

Kreta - Greklands största och mest varierande ö

Kreta är ön för dig som uppskattar en omväxlande semester och har genom åren utvecklats till en av svenskarnas favorit öar. 
De härliga stränderna lockar med salta medelhavsbad och avkoppling, men Kreta har mycket att erbjuda! Besök på palatsstaden Knossos som var huvudstad i den minoiska civilisationen och räknas som en av Medelhavets viktigaste arkeologiska fornlämningar. Vill du vara aktiv på din semester så rekommenderar vi en vandring i Samariaravinen. En sagolik ravin som skär genom Kretas berg ner mot Medelhavet. 
  
Mysiga kustbyar på Kreta
   
Heldagsutflykt - Knossos
Ingår i BIG VALUE och BIG SUPER VALUE

En 3h lång tur som tar med dig till historiska och moderna Krung Thep, eller " City of Angels" som är känt bland thailändarna. Programmet inkluderar ett besök på Wat Jetuphon, en av stadens äldsta tempel mittemot Grand Palace. Templet är känt som Thailands äldsta universitet och här finns det väggmålningar som illustrera de finaste höjdpunkterna av thailändsk massage, som fortfarande lärs ut och praktiseras här. Här får du även bevittna den 46m höga statyn av en lutande Buddha. Det ingår även ett besök på Wat Traimitr vid Bangkoks huvudbanestation. Templet rymmer en 5,5 tons Buddha i guld som man upptäckte när gipshöljet bröts när man försökte transportera statyn. Turen avslutas med ett besök hos en smyckeshandlare.  

  

Grekisk Matlagningskurs
Ingår i BIG VALUE och BIG SUPER VALUE

Lär dig laga grekisk mat. Smaka på äkta grekisk matlagningskonst i denna unika matlagningsklass med ekologiskt tema. Promenera runt örtagården för att få en känsla för råvarorna som skall användas och även få en djupare känsla kring örternas användningsområde. Tillsammans med gruppen förbereds sedan en traditionell grekisk måltid där du får ta del av den 
grekiska matlagningskonstens hemligheter.  
   

Vin-och olivoljeprovning: Dagstur med buss från Chania
Ingår i BIG SUPER VALUE

Dagsturen med buss tar dig genom fantastisk natur upp till bergen i Kissamos-regionen. Här besöker du traditionella  familjeägda vinodlingar för att provsmaka vin, lära dig om olika okala vinsorter och vinproduktionen. I utflykten ingår även besök till en olivoljefabrik där du får provsmaka extra jungfruolja som tillsammans med de lokala rena produkterna skapar en smakkombination du aldrig kommer att glömma. Du besöker även en traditionell by med det äldsta olivträdet i världen som beräknas av 3000 år gammalt. Under denna dagstur lär du dig även mer om Kretas historia, mytologi och hur du på inhemskt vis dricker den prisbelönta Tsikoudia, Kreta egna version av Italiensk grappa. Varaktighet: 7 h. Engelsktalande guide och vinspecialister.
  
    
BIG Value Kreta
BIG VALUE hotell
Grekisk sallad
Från pris per person med del i dubbelrum avser flyg från Köpenhamn eller Stockholm. Vid avresa från andra orter tillkommer ev. en tilläggskostnad. Enkelrumstillägg tillkommer. Med reservation för slutförsäljning och ev. korrekturfel.