BIG CITY Lissabon | Resecity - rätt resa till bäst pris

BIG CITY Lissabon

BIG CITY Lissabon

Boka BIG CITY Lissabon hos Resecity!

BIG CITY är handplockade favoritresor för dig som vill ha unika upplevelser med rikt innehåll till fantastiska priser! Vi har valt ut Lissabon, ett av våra favoritresmål och erbjuder dig nu tre unika BIG CITY paket.

Allt du behöver göra är att välja det paket som passar dig bäst!

 

 

Lissabon
Kring sju kullar vid floden Tejos utlopp i Atlanten ligger sagolikt vackra och mycket branta Lissabon. Här tar du dig runt med spårvagn, bergsbana eller hiss för att uppleva stadens gatuliv, arkitektur och vackra kakel och mosaikfasader.

Trots att storhetstiden faktiskt var för 500 år sedan är Lissabon en sjudande stad med en modern profil mitt i det välbevarade historiska arvet. Intressantast är staden ju närmare floden närmare floden Tejo man kommer. Hjärtat är torget Rossio och kvarteret Baixa det rutmönstrade området som byggdes strax efter den ödesdigra jordbävningen 1755. Fado, fisk och fina vyer! Portugals huvudstad är en upplevelse för alla sinnen.

 

Lisbon Sunset Fado and Tapas Walk
Ingår i BIG VALUE och BIG SUPER VALUE

Lissabonvandring med lokal guide till en av stadens kända landmärke, Praca dos Restauradores. Detta imponerande torg visar spår av Portugals självständighet och är en perfekt utgångspunkt för en rundvandring genom Lissabons musikaliska och kulinariska arv. Du besöker hjärtat av Fados arv från det gamla distriktet Mouraria. Provsmakning av Ginjinha, Lissabons varumärkeslikör medan du lyssnar på Fado (Portugisisk motsvarighet till blues) på en lokal restaurang ingår. Du får även tid till att utforska stadsdelen Alfama, det äldsta kvarteret i staden, med små torg, rustika byggnader och mysiga gränder, som går tillbaka till den moriska ockupationen av staden. Andas in den spännande atmosfären som de lokala musikställena erbjuder och njut av gastronomiska läckerheter. Vandringen avsluta i ett gammalt palats där du kan prova traditionell portugisisk tapas och vin samtidigt som du lyssnar till Fado från ett av de mest kända husen, en otrolig Lissabon-upplevelse!  

Full Day Lisbon and Sintra, Cascais, Estoril
Ingår BIG SUPER VALUE
Heldagsutflykt där du upptäcker Lissabon. Först besöker du Belem-kvarteren där du hittar vackra och historiska monumenten från 1500-talet och 1600-talet. Ett kort stopp vid Belem-tornet (Torre de Belem) - ett världsarv på UNESCO-listan. Du besöker även Padrao dos Descobrimentos och kHalvdagsutflykt till Fatima

Halvdagstur till Fátima
Ingår BIG SUPER VALUE
Du lämnar Lissabon bakom dig och färdas norrut mot Fátima, en av de viktigaste pilgrimsfärdplatserna inom den katolska världen och här hyllas uppenbarelserna av Jungfru Maria från 1917. Ditt första besök sker vid den heliga platsen, basilikan med Jacintas, Franciscos och Lucias gravar. Här finns också uppenbarelsekapellet i hjärtat av den heliga platsen och den nya kyrkan, den Heliga Treenigheten, den fjärde största i världen sett till kapaciteten. Det kommer även finnas tid att besöka en mässa om intresset finns. Vid slutet av dagen, kommer du tillbaka till Lissabon. Utfärden guidas på engelska och varar i ca 4 timmar. Inga måltider är inkluderade i utfärden. 

BIG CITY Lissabon

BIG CITY hotell Lissabon
Staden Lissabon tar ut en turistskatt på 1 euro/person/natt, oavsett hotellkategori. Skatten betalas direkt till hotellet. Maxtaxan är 7 euro/person oavsett antal övernattningar. Barn under 12 år betalar ingen skatt.
 
Från pris per person med del i dubbelrum avser flyg från Köpenhamn eller Stockholm. Vid avresa från andra orter tillkommer ev. en tilläggskostnad. Högsäsongstillägg tillkommer: 5/3 - 8/4 2018 med 695 kr/person samt 1/6 - 31/8 & 15/12 2018 - 7/1 2019 med 995 kr/person. Enkelrumstillägg tillkommer. Med reservation för slutförsäljning och ev. korrekturfel.