Personuppgifter & Cookies

Så här hanterar vi personuppgifter och cookies

Personuppgifter
De personuppgifter exempelvis namn, personnummer, adress, e-postadress och telefonnummer, som lämnas i samband med beställning av resa, förfrågan om resa eller andra tjänster på resecity.se kommer att behandlas av Resecity och i förekommande fall av våra samarbetspartners inom resebranschen, t ex flygbolag och hotell. Resecity hanterar alla personuppgifter som lämnas i enlighet med personuppgiftslagen (PUL).

Uppgifterna behandlas för att vi ska kunna ge information, erbjudanden och service rörande reseförfrågningar och andra förfrågningar (såsom t ex beställning av nyhetsbrev eller kataloger) via e-mail, telefon och postala utskick. Genom att personuppgifter lämnas enligt ovan godkänns också att personuppgifterna behandlas för de angivna ändamålen.

Ansvarig för personuppgifterna är Resecity i Huddinge AB (HK). Den som önskar information om vilka uppgifter som finns registrerade kan skriftligen ansöka om detta på följande adress: Resecity i Huddinge AB, Box 123, 141 28 Huddinge.

Information om cookies - Cookies används för att kunna ge webbplatsbesökare bättre service. En del cookies används för att samla statistik om trafiken på webbplatsen. En cookie är en liten fil som webbplatsen du besöker sparar i din dator. Nästa gång du besöker samma webbplats vet den att du varit där tidigare.
Denna webbplats (www.resecity.se) använder sig av cookies. Enligt lagen om elektronisk kommunikation, ska alla som besöker en webbplats som använder sig av cookies få information om:
- att webbplatsen använder cookies,
- vad dessa cookies används till, samt godkänna användningen av cookies.

I vissa funktioner på www.resecity.se används s. k sessioncookies. Det innebär att under tiden besökaren är inne på en webbsida, skickas cookies mellan besökarens dator och servern för att kunna koppla information, ex vilka förinställningar besökaren har valt på webbsidan. Denna typ av cookie används enbart för att funktionerna på www.resecity.se skall fungera. Den ger oss ingen information om dig som användare och den kan inte heller förmedla några virus till dig. Sessionscookies lagras inte permanent på besökarens dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Om du inte vill acceptera cookies, kan du ställa in webbläsaren så att du automatiskt nekar cookies eller så att du informeras om att en webbsida använder sig av cookies. De flesta webbläsare tar emot cookies automatiskt, men det går att ändra inställningarna så att de inte accepterar dem eller ger besökaren ett val om han eller hon vill acceptera eller inte. Genom att ange i webbläsaren att den ska ta emot cookies anses besökaren samtycka till användningen. Om besökaren inte samtycker ska denna funktion i webbläsaren stängas av. Om cookie-funktionen stängs av kommer dock inte webbsidan att kunna utnyttjas till fullo.

Du kan även via din webbläsare radera tidigare lagrade cookies. I webbläsarens hjälpsidor kan du läsa mer om hur du går till väga.

Om du har några frågor om cookies på denna webbplats är du välkommen att kontakta oss på följande adress:
 Resecity i Huddinge AB, Box 123, 141 28 Huddinge.